+30 698 770 6255 info@webpulse.gr

Γιατί μια ιστοσελίδα χρειάζεται redesign

Έρχεται εκείνη η στιγμή όπου πολλοί από μας σκεφτόμαστε εάν η ιστοσελίδα μας χρειάζεται κάποια αλλαγή. Πολλές φορές αυτή η σκέψη μπορεί να πηγάζει είτε από κάποια εσωτερική ανησυχία και άλλες φορές από παρατηρήσεις που μπορεί να έγιναν από φιλικά μας πρόσωπα ή πελάτες.

Αρχικά ας ορίσουμε τι σημαίνει επανασχεδιασμός (redesign).

Redesign ονομάζεται ο επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ώστε να ακολουθεί τις νέες τάσεις της αγοράς, με απώτερο σκοπό τη βέλτιστη εμπειρία του επισκέπτη.


Γιατί επανασχεδιασμός;

  • Πιο αργή ιστοσελίδα πεθαίνεις ”!

Αργεί η ιστοσελίδα σας να φορτώσει;  Άσχημα μαντάτα… Η Google θα χαρακτηρίσει την ιστοσελίδα σας ως poor (πτωχή). Tο σημαντικότερο ομως, σύμφωνα με μελέτες, είναι ότι το 25% των επισκεπτών εγκαταλείπει την ιστοσελίδα όταν αυτή φορτώνει μετά από 4 δευτερόλεπτα.

Κάντε το δικό σας τεστ. Aν χρειάστηκε “μισός αιώνας” για να φορτώσει, σίγουρα χρειάζεστε redesign.

  • Error, error, error…

Εμφανίζονται συνεχώς προβλήματα στην ιστοσελίδα όπως για παράδειγμα γραφικά flash που δεν παίζουν πλέον σε κανέναν browser ή “πετάγονται”  διαφορά errors; Στην μπάρα αναζήτησης εμφανίζεται η λέξη “μη ασφαλές”;  Δοκιμάσατε τη φόρμα επικοινωνίας και τα e-mail δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους;

Τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι καινούριο για να ξεφύγετε από αυτά τα συχνά προβλήματα. Θα εκπλαγείτε με τις καινούριες τεχνολογίες που “κυκλοφορούν”.

  • Το admin panel που χρησιμοποιείτε χρονολογείται από την
    εποχή των παγετώνων”;

Νιώθετε πως η ιστοσελίδα σας είναι δύσβατη στην γρήγορη και καθημερινή ενημέρωση περιεχομένου; Πολλές φορές ο τρόπος που έχει φτιαχτεί η ιστοσελίδα, δυσκολεύει την καθημερινή μας επαφή μαζί της. Ένα κακό custom CMS που είχε φτιαχτεί από κάποιον φίλο ή ο τρόπος που σου δίνει την δυνατότητα αυτό να ανεβάζεις φωτογραφίες, ειδήσεις κλπ, μπορεί να δυσκολεύουν την καθημερινή σου διεπαφή.

  • Η ιστοσελίδα δεν παίζει σε κινητά και tablets;

Η άποψη της Google θα σας δυσαρεστήσει και πάλι.  Όλο το παιχνίδι παίζεται στα κινητά εδώ και αρκετά χρόνια. Εάν η ιστοσελίδα σας δεν είναι φιλική σε χρήστες που για πρώτη φορά συνδέονται από κινητό σίγουρα θα τους χάσετε από πελάτες. Έρευνες δείχνουν ότι περισσότεροι από το 50% των χρηστών χρησιμοποιούν το κινητό κατά την πρώτη έρευνα αγοράς.

Μια ιστοσελίδα που παίζει σε κινητά και tablets ονομάζεται responsive και επικοινωνεί διαφορετικά με τον επισκέπτη που συνδέεται από κινητό σε σχέση με κάποιον άλλον που χρησιμοποιεί το tablet στην καφετέρια ή κάποιον τρίτο που βλέπει την ιστοσελίδα σε οθόνη γραφείου.

  • Η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας είναι καλή, αλλά όχι και οι πωλήσεις;

Έχετε ακούσει για κάτι που ονομάζεται conversion rate και ότι είναι της τάξης 2-3% αλλά έχετε περάσει τους 1.000 επισκέπτες και δεν έχετε δει ούτε μία κίνηση. Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος να ελέγξει ένας ειδικός την ιστοσελίδα σας, να δει τις προοπτικές που υπάρχουν ώστε να μετατρέψετε τους επισκέπτες σας σε πελάτες. Ο επανασχεδιασμός με τοποθέτηση κρίσιμων στρατηγικών οπτικών και άλλων μέσων σε καίρια σημεία της ιστοσελίδας θα αυξήσει θεαματικά τις πωλήσεις σας.

  • Η ιστοσελίδα σας δε «βρίσκει στόχο»;

Δημιουργήσατε την ιστοσελίδα σας πριν χρόνια, όταν απλά θέλατε ή έπρεπε να έχετε μια διαδικτυακή παρουσία και πλέον υπάρχει «σαν να μην υπάρχει»; Τώρα πλέον πρέπει να έχετε και στόχο.

Όταν υπάρχει στόχος, ο σχεδιαστής που την αναλαμβάνει χτίζει με όραμα το κέντρο του στόχου της εταιρείας σας, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο template και δομή ώστε να πετύχετε αυτό που ψάχνατε εξαρχής. Μια πώληση, μια συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας, ένα τηλεφώνημα.

Μην ξεχνάτε ότι το website είναι η διαδικτυακή σας «βιτρίνα». Θα ψωνίζατε από ένα μαγαζί με άσχημη βιτρίνα;

Εάν ενδιαφέρεστε για redesign ή νέο website, επικοινωνήστε μαζί μας! Στην WebPulse θα βρείτε τον συνεργάτη που θα βρίσκεται δίπλα σας όταν τον χρειαστείτε!